Fotbolls EM nyheter

Allt om Sveriges Grupp i fotbolls EM 2020

Här hittar ni all info om Sveriges grupp i fotbolls EM 2020. Vi spelar i Grupp E tillsammans med Spanien och Polen samt ett lag som kommer från Nations League kvalgrupp B.

Allt om Sveriges Grupp i fotbolls EM 2020

Sveriges Grupp E i EM 2020

Grupp E består av: Spanien, Polen, Sverige samt ett av lagen Bosnien-Hercegovina, Nordirland, Slovakien eller Irland.

Vilket det sista laget i grupp E blir beror på ett Nations League kval som spelas i mars 2020. Men tittar man på världsrankingen så är Irland knappa favoriter att vinna gruppen föra Nordirland. Skulle de bli Irland är detta en klar nackdel för Sverige då matchen mot playoffvinnaren spelas i Dublin.

Första EM matchen spelas mot Spanien 15 juni

Var och när spelar Sverige sin första Em match? Jo, den spelas i Bilbao i norra Spanien den 15 juni kl 21.00 mot just Spanien. Det är alltså hemmafördel för Spanien. Då vi mötte dem även i EM kvalet så vet vi vad som väntar. Sverige var rejält utspelat på bortaplan och förlorade till slut med 3-0. Vi kan ana en liknande matchbild. Även om en del speltips på Spanien – Sverige i EM 2020 tycker att det bästa spelet är ett kryss så tror vi att Sverige förlorar. Läs mer om matchen direkt på fotbollem.se

Så går Sverige vidade från gruppspelet

Vad krävs för att Sverige skall gå vidare från gruppspelet i EM 2020? Jo, enklast är det att bli etta eller tvåa i gruppen. Då går vi vidare till åttondelsfinal. Men det är även så att de 4 av 6 bästa treorna går vidare. Därmed finns det goda chanser att nå en åttondelsfinal. Men skall man få en bra lottning så vill man bli sämst tvåa i gruppen.

Vi tror att Sverige har goda chanser att klara av att bli tvåa i fotbolls EM 2020 grupp E. Vi är bättre rankade än Polen och har ett jämnare lag än dem.

Sveriges laguppställning mot Rumänien 15 nov 2019

Här hittar du Sveriges laguppställning mot Rumänien 15 nov 2019. Det blir en ganska väntad startelva i denna viktiga EM kvalmatch!

Sveriges laguppställning mot Rumänien 15 nov 2019

Laguppställning Rumänien – Sverige

Vad kan vi då förvänta oss när det gäller Sveriges laguppställning mot Rumänien i den viktiga kvalmatchen till EM 2020. Jo, vi är ganska säkra på att det blir följande startelva som Sverige spelar med:

Sveriges startelva mot Rumänien

MV: Olsen
HB: Lustig, MB: Granqvist, MB: Lindelöf VB: Bengtsson
VM: Larsson, CM: Ekdal, CM: Olsson, HM: Forsberg
FW: Quaison FW: Berg

Det är inte så mycket att säga om Janne Andersson val. En del vill givetvis se mer av Alexander Isak i EM kvalet men i matchen mot Rumänien handlar det inte om att göra många mål. Det handlar framförallt om att inte förlora. Då har Janne en trogen arbetshäst i form av Marcus Berg som jobbar stenhårt som anfallare.

Även Granqvist och Lindelöf är givna även om det finns lite tveksamheter kring Lindelöfs skador den senaste tiden. Vi tror dock att han är tillräckligt hel för att spela och då är han given i en svensk startelva.

På mittfältet finns det möjlighet att spela med Gustav Svensson men vi tror att han som vanligt hoppar in i andra halvlek.

Läser man några speltips på Sveriges match i EM kvalet mot Rumänien så tror många på en jämn match! Det tror även vi och hoppas att vi klarar minst oavgjort. Odds på matchen finns hos Unibet.

Förutsättningar för att nå EM 2020

Vilka är då förutsättningarna för att nå fotbolls EM 2020? Jo det handlar om att ta poäng mot Rumänien. Gör vi det väntar Färöarna hemma i sista matchen och det är en given svensk seger. Det enda som kan ställa till det för Sverige är om vi förlorar mot Rumänien. Då måste vi förlita oss till att redan EM klara Spanien vinner mot Rumänien i sista EM kvalmatchen.

Sverige – Norge EM kval 8 september 2019

Sverige – Norge spelar i EM Kval den 8 september kl 20:45. Matchen spelas på Friends Arena. Senaste matchen mot Norge slutade 3-3 och var en spännadne drabbning. På hemmaplan är det bara 3 poäng som gäller om vi ska kunna ta oss till EM.

Inför matchen saknas det en ordinarie vänsterback och vi tror att Emil Krafth får vikariera där. Dessutom spelas matchen tätt inpå matchen Färöarna – Sverige vilket gör att spelarna kan vara lite slitna.

Spela på EM kvalet hos Hajper med en oddsbonus på 100% upp till 1000 kr.

Sverige - Norge EM kval 8 september 2019

Problem i backlinjen inför Sverige – Norge

Den svensks backklippan och kaptenen Andreas Granqvist har varit starkt ifrågasatt i Allsvenskan där det inte gått så bra för hans Helsingborg. Dels har det varit mycket turbulens och småskador. Nu är det upp till bevis för granen att visa att landslagsformen i alla fall håller i sig. Janne Andersson har i alla fall fortsatt förtroende för sin kapten. På vänsterback saknas ordinarie Ludvig Augustinsson som är opererad och blir borta tre månader. Även Martin Olsson som kunde vart ett alternativ är skadad. Antingen flyttar Emil Krafth över på vänsterkanten eller så får nye Pierre Bengtsson chansen att visa upp sig.

Offensiven bär laget framåt mot Norge

Men det finns ljusglimtar i laget också. Alexander Isak har visat fin form i sin nya spanska klubb. Marcus Berg är alltid farlig framåt även om han fått sparsamt med speltid i sin nya klubb Krasnodar.

Startelvor Sverige – Norge

MV: Olsen
HB: Lustig, MB: Granqvist, MB: Lindelöf VB: Bengtsson
HM: Larsson, CM: Ekdal, CM: Olsson, HM: Forsberg
FW: Quaison FW: Berg

På topp spelar antagligen Marcus Berg som vanligt och såvida inte Quaison är skadad lär Alexander Isak få börja på bänken.

Hajper odds bonus på 1000 kr

Vi ger dig även ett tips på att du kan får en sprillans ny bonus hos Hajper. De har inte tidigare erbjudit någon bonus så alla får dubbelt upp på kontot. Du kan använda bonusen på 100% upp till 1000 kr på både odds och casino. Här kan du läsa mer om Hajper Sportbonus
Till Hajper

Sverige – Malta EM kval 7 juni 2019

Den 7 juni är det dags för matchen mellan Sverige – Malta. Det är det svenska landslaget som tar emot Malta på hemmaplan. Tre poäng är allt som gäller, men förutsättningarna hade onekligen kunnat vara bättre. Den solida mittbackskaptenen Andreas Granqvist missar troligtvis matchen och likaså gör hans kollega Victor Nilsson Lindelöf. I vanliga fall hade det varit en rejäl kris för Janne Anderssons landslag men ett lag som Malta ska naturligtvis besegras oavsett mittbackspar. Spela på EM kvalet hos Unibet

Sverige - Malta EM kval 7 juni 2019

Offensiva spelare i form

Det finns dock saker att glädjas åt på den offensiva fronten. Assistkungen Emil Forsberg har varit i strålande form i sitt klubblag Leipzig efter senaste landslagsamlingen. Sundsvallsonen har gjort poäng i nästan varje match och börjar så sakteliga visa prov på den form han hade under sin debutsäsong i Bundesliga. Efter turbulensen kring honom vid senaste samlingen lär han vara sugen att visa upp vad han kan. I gott slag är Forsberg vår bästa offensiva spelare och han kommer ha en viktig roll i att luckra upp ett lågt försvarande Malta. Snabbt passningsspel, vilja att utmana en mot en och löpningar bakom Maltas backlinje kommer vara avgörande för att få hål på dem. Där kommer Forsberg ha en nyckelroll.

Det har väl knappast heller undgått någon att Alexander Isak gått som tåget i holländska ligan. Säga vad man vill om den, men Alexander Isak har varit en av seriens bästa spelare sedan han anlände. Att hyllningarna från tränare och motspelare duggat lika tätt som målen har inte gjort hypen mindre. Isak gjorde som bekant sin första landslagssamling senast och visade då fina kvaliteter i båda sina inhopp.

Startelvor Sverige – Malta

Janne Andersson är inte en tränare som gör det oväntade. Startelvan lär med all sannolikhet inte innehålla några större överraskningar i EM kvalet. I Lindelöfs och Granqvist frånvaro lär de väntade ersättarna Filip Helander och Pontus Jansson gå in. Mikael Lustig till höger och Ludwig Augustinsson till vänster. Emil Forsberg kommer placeras till vänster och Victor Claesson till höger på mittfältet. Centralt lär Kristoffer Olsson få fortsatt förtroende och antagligen får han sällskap av Albin Ekdal.

På topp spelar antagligen Marcus Berg som vanligt och såvida inte Quaison är skadad lär Alexander Isak få börja på bänken.

Allt annat vinst är fiasko

Oavsett startelva är detta naturligtvis en match som ska vinnas med några bollar. Antagligen kommer vi se en matchbild där Malta försöker hålla nollan så länge som möjligt och ett Sverige som dominerar bollinnehavet. Ett rimligt resultat är ett Sverige so vinner med tre eller fyra mål.
Till Unibet

Allt om Sveriges EM kvalmatcher 2019

Här listar vi alla Sveriges EM kvalmatcher 2019 med datum och klockslag samt vilken TV kanal som sänder matchen. Sverige spelar i EMkvalgrupp F tillsammans med  Spanien, Norge, Rumänien, Malta och Färöarna

EM kvalmatcher 2019

EM kvalmatcher 2019

23 mars 2019 kl 18:00 Sverige – Rumänien matchen sänds i TV4/Cmore
26 mars 2019 kl 20:45 Norge – Sverige sänds i TV4/Cmore
7 juni 2019 kl 20:45 Sverige – Malta sänds i TV4/Cmore
10 juni 2019 kl 20:45 Spanien – Sverige  sänds i TV4/Cmore
5 september 2019 kl 20:45 Färöarna – Sverige sänds i TV4/Cmore
8 september 2019 kl 20:45 Sverige – Norge sänds i TV4/Cmore
12 oktober 2019 kl 20:45 Malta – Sverige sänds i TV4/Cmore
15 oktober 2019 kl 20:45 Sverige – Spanien sänds i TV4/Cmore
15 november 2019 kl 20:45 Rumänien – Sverige sänds i TV4/Cmore
18 november 2019 kl 20:45 Sverige – Färöarna  sänds i TV4/Cmore

TV4 och Cmore har alltså sändningsrättigheterna till Sveriges samtliga EM kvalmatcher 2019. Det kan dock visa sig att de säljer någon eller några av matcherna till Kanal 5 och Dplay. Men i skrivande stund är det TV4 som äger rättigheter till alla EM matcher.

Tv tider till EM 2020 är som i tidigare mästerskap fördelat mellan SVT och TV4.

Sveriges chanser i EM kvalet

Vilka är då Sveriges chanser i Em kvalet? Ja, man ska veta att det är två lag som går vidare direkt till EM via kvalet. Allt talar för att Spanien vinner gruppen och då handlar det om att bli tvåa i gruppen.

För Sveriges del innebär det att matcherna mot Norge och Rumänien blir extra viktiga då det är dem vi slåss med i första hand. Sett till tidigare kval och mästerskap är Sverige ett bättre landslag och bör dock kunna nå EM via detta kvalet. Kanske kan vi till och med utmana Spanien om förstaplatsen och då blir detta ett roligt EM kval!

Nyckelmatcher är som alltid att se till att vinna på hemmaplan och få med sig minst ett kryss på bortaplan. Och mot gruppens sämsta lag Färöarna och Malta gäller det att vinna med stora siffror.