Sverige – Österrike i EM kvalet 20 juni 2023


Sverige – Österrike möts i EM kvalet den 20 juni 2023 och detta är en av våra viktigaste kvalmatcher om vi ska kunna nå fotbolls EM 2024!

Sverige - Österrike i EM kvalet 20 juni 2023

Inför Sverige – Österrike

Sverige har spelat två matcher i EM kvalet och det har hittills blivit en seger och en förlust. Vis startade EM kvalet med en förlust hemma mot Belgien med hela 3-0. Men Sverige visade bättre inställning tre dagar senare i matchen mot Azerbajdzjan där vi vann med hela 5-0.

Nu möter vi Österrike och detta är den viktigaste matchen i hela EM kvalet. Här gäller det att få med sig att bra resultat för att kunna ta sig till EM 2024 i Tyskland.

Tittar man på experternas speltips på matchen Österrike – Sverige så är det en på förhand jämn match där Österrike har en liten fördel. Inte minst på hemmaplan. Men vi tror att Sverige har en bra chans på seger. Bettar man med NoAccountBets oddsbonus på 2000 kr så kan man tjäna en hel del pengar på matchen.

Speltips: Sverige vinner!

Om Österrikes herrlandslag

Österrikes herrlandslag har nått kvartsfinal i VM två gånger, 1954 och 1958, men har aldrig vunnit turneringen. Österrike har också kvalificerat sig för EM flera gånger, inklusive den senaste turneringen 2020 som spelades 2021 på grund av COVID-19-pandemin.

Österrike kvalificerade sig för EM 2016 men blev utslagna i gruppspelet. Deras största framgång i EM var 1960 när de slutade tvåa i turneringen.

Under senare år har Österrike utvecklats till ett starkt lag och de har en rad duktiga spelare som David Alaba och Marko Arnautovic. De kvalificerade sig även för VM 2018 men blev utslagna i gruppspelet.

Österrike spelar sina hemmamatcher på Ernst Happel Stadium i Wien. Laget är för närvarande rankat som 32:a i världen av FIFA.

Läs gärna vår artikel om Bästa odds på att Sverige vinner EM 2024.