Landskamper 2023 i fotboll för herrlandslaget


Här listar vi samtliga landskamper 2023 för herrlandslaget i fotboll. Det blir många spännande matcher men framförallt ett viktigt kval till fotbolls EM 2024.

Landskamper 2023 i fotboll för herrlandslaget

Landskamper 2023

Här är samtliga landskamper 2023 för herrlandslaget i fotboll.

Det är med andra ord fullspäckat med landskamper för det svenska landslaget i fotboll. Ett helt fotbolls EM kval ska spelas klart på ett enda år och det innebär för Sveriges del totalt 8 matcher. Sen får vi se om Janne Andersson väljer att spela ytterligare några matcher som i så fall blir vänskapsmatcher då det inte är någon annan turnering som spelas under året.

EM kvalet 2023 för landslaget i fotboll

EM kvalet 2023

I EM kvalet 2023 möter Sverige i tur och ordning: Belgien, Azerbajdzjan, Österrike och Estland. Två av dessa lag tar sig direkt till EM och de bästa treorna har en chans att kvala sig till EM via playoff i Mars 2024.

Belgien är gruppens starkaste lag och kommer med alla sannolikhet att vinna gruppen. Vi har en bra chans att ta poäng hemma men även det kommer att bli svårt.

Azerbajdzjan är ett lag som vi måste besegra både borta och hemma för att ta oss till EM. Givetvis blir det tuffare på bortaplan, men det borde Sverige klara av.

Österrike och Sverige slåss om andraplatsen efter Belgien och matcherna mt dem blir därför extra viktiga. I Sveriges nuvarande form så känns det som det kan bli väldigt jämt om vem som slutar tvåa i gruppen.

Estland är ett lag som kan ställa till det för Sverige i sina bästa stunder. Men här ska vi vinna båda mötena om vi ska ta oss till EM.

Skall man våga tippa 1X2 på dessa matcher så tror vi att Sverige vinner samtliga förutom mot Belgien där vi förlorar båda matcherna.

✅ Hur många landskamper spelar Sverige under 2023?

Det är totalt 8 landskamper som spelas och alla är i EM kvalet till EM 2024.

✅ Vilken är Sveriges första landskamp 2023 för herrlandslaget i fotboll?

Den första matchen spelas den 24 mars 2023 kl 20.45 och är Sverige – Belgien.