Allt om Sveriges Grupp i fotbolls EM 2020


Här hittar ni all info om Sveriges grupp i fotbolls EM 2020. Vi spelar i Grupp E tillsammans med Spanien och Polen samt ett lag som kommer från Nations League kvalgrupp B.

Sveriges Grupp E i EM 2020

Grupp E består av: Spanien, Polen, Sverige samt ett av lagen Bosnien-Hercegovina, Nordirland, Slovakien eller Irland.

Vilket det sista laget i grupp E blir beror på ett Nations League kval som spelas i mars 2020. Men tittar man på världsrankingen så är Irland knappa favoriter att vinna gruppen föra Nordirland. Skulle de bli Irland är detta en klar nackdel för Sverige då matchen mot playoffvinnaren spelas i Dublin.

Första EM matchen spelas mot Spanien 15 juni

Var och när spelar Sverige sin första Em match? Jo, den spelas i Bilbao i norra Spanien den 15 juni kl 21.00 mot just Spanien. Det är alltså hemmafördel för Spanien. Då vi mötte dem även i EM kvalet så vet vi vad som väntar. Sverige var rejält utspelat på bortaplan och förlorade till slut med 3-0. Vi kan ana en liknande matchbild. Även om en del speltips på Spanien – Sverige i EM 2020 tycker att det bästa spelet är ett kryss så tror vi att Sverige förlorar. Läs mer om matchen direkt på fotbollem.se

Så går Sverige vidade från gruppspelet

Vad krävs för att Sverige skall gå vidare från gruppspelet i EM 2020? Jo, enklast är det att bli etta eller tvåa i gruppen. Då går vi vidare till åttondelsfinal. Men det är även så att de 4 av 6 bästa treorna går vidare. Därmed finns det goda chanser att nå en åttondelsfinal. Men skall man få en bra lottning så vill man bli sämst tvåa i gruppen.

Vi tror att Sverige har goda chanser att klara av att bli tvåa i fotbolls EM 2020 grupp E. Vi är bättre rankade än Polen och har ett jämnare lag än dem.